artePHoto Peet Hiddink photography

Peet Hiddink

Peet Hiddink studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en specialiseerde zich met name in de vormgeving en interieurarchitectuur uit de arts & crafts, art nouveau en art deco periode. Zij geeft cursussen en lezingen op dit gebied en organiseert rondleidingen en excursies.

Haar interesse voor de fotografie ontstond al als kind, maar pas in de jaren '90 ging zij zich doelgerichter met de fotografie bezighouden. In 1996 en 1997 volgde zij een opleiding en enkele cursussen aan de Fotoacademie te Amsterdam.
Zij legde zich in eerste instantie toe op reisreportages, waarin naast landschap, architectuur en stillevens vooral het straatbeeld haar boeide. Allerlei mensen in vele verschillende culturen werden vastgelegd op de gevoelige plaat, zowel in kleur als in zwart-wit. Het maken van reisreportages beoefent zij nog steeds met veel passie.
Ook het fotograferen van bloemen heeft al vanaf de jaren '90 haar aandacht, wat resulteerde in meerdere exposities. De laatste tijd houdt zij zich veel bezig met natuur- en landschapsfotografie.
Tevens maakt zij regelmatig in opdracht portretfoto's (b.v. kinder- en familieportretten).
Een aantal foto's zijn als wenskaart uitgegeven door Biri Publications, Unicef en Stichting Kinderpostzegels Nederland. Daarnaast worden er kaarten uitgegeven in eigen beheer, zie de Webwinkel.
Sinds 2008 is zij lid van de Kunstenaarsvereniging Arti-Shock te Rijswijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peet Hiddink.

ArtePHoto.nl    © Peet Hiddink 2008-2023, All rights reserved.   |   KvK-nr: 59289112   |   Web design: J. Roost    Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS 2